The "city meeting room" Design Won The Bid

WeChat Image_20210804102231.jpg

logon team wins competition to design a major project in a new Economic Developing Zone in Jining, Shandong province, China. The ‘Living Room Project’ covers anarea of 36,667 sqm and consists of fivebuildings, connected with a united elevated platform. It combines office and residential spaces, indoor and outdoor sport facilities, cafes & restaurants, culture center and an exhibition hall, all that within a vast public space and green areas, adjacent to the landscape park. logon design forthe project is a new central landmark to shape the new economic development zone.

WeChat Image_20210804102231.jpg

The unique design features of the project is the pedestrian platform with its multiple functions: While directing the car traffic underneath the platform,giving every building a covered drop-off entrance and covered parking, saving costs of an underground garage, it connects various functions of the project.Shaping the building ensemble, it allows people to easily commute between buildings in a safe, public space. The buildings with the platform are seen as a united pentagon shaped ‘Living Room Project’.

WeChat Image_20210804102231.jpg

As the project is located facing a cross roads to the Northwest and merges with a landscape park to the Southeast, each building is strategically positioned on the site. Culture Center and the Exhibition Hall are turned towards the main road, creating a visual landmark with its unique facade design and sculpture garden, which creates a convenient reception for cultural events and happenings.
Main public entrance is shaped by the Office and Apartment Buildings along a secondary road, making it easy for the traffic to circulate, providing a large open space for both tenants and office workers. The Sport Center is conveniently positioned next to the Apartment Complex, both facing the sunny south side, with a view of the landscape park and access to outdoor sportfacilities.
Restaurants and Cafes are conveniently located in the middle of the platform, making the platform a place to meet and gather. The platform and its wide staircases are organically connected to the adjacent public recreational areas, such as furniture gardens and green parks for leisure and relaxation.

WeChat Image_20210804102231.jpg

logon.design QR.png
logon.design.png
  • Instagram
  • Facebook
  • LinkedIn
  • 微信 logo
  • 微博 logo